Összefoglaló

2020.03.23. 16:39

Földrengés, koronavírus-fertőzöttek Vas megyében és fontos intézkedések – Ez történt az elmúlt héten!

Úgy érzi, lemaradt valamiről? Összegyűjtöttük 2020 12. hetének legfontosabb eseményeit:

vaol.hu

Fotó: Olvasó/zaol.hu

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/foldrenges-vol-hazankban-tobb-vas-megyei-telepulesen-is-erzekeltek-3863511/

Fotó: Olvasó/zaol.hu

A Magyarországon érezhető rengésről az emberek a Facebook-on is beszámoltak, többen arra ébredtek, illetve úgy érzékelték, hogy mozgott alattuk az ágy. Károkról egyelőre nem tudunk. Olvasóink több településről is jelezték, hogy ők is érezték a földmozgást, az ablakok és a tárgyak is beleremegtek.

 

Koronavírus Vas megyében

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-ket-fiatal-koronavirus-fertozott-hosszu-utat-jart-be-mig-a-szombathelyi-korhazba-kerultek-3854913/

Fotó: Cseh Gábor

A Markusovszky kórházba hétfőn bekerült két koronavírus-fertőzött Ausztriából érkezett Magyarországra, egyikük sem Vas megyei, és nem is Vas megyében fertőződtek meg. Eredetileg a tiroli faluból, Ischglből érkeztek, ahol szinte mindenki megfertőződött. A fiatalok nem tudták elfoglalni a budapesti otthonukat, mivel azt kiadták, ezért egy ismerősüknél szálltak meg megyénkben.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-intezkedesek-szombathelyen-3860154/

Fotó: Shutterstock

Dr. Nemény András polgármester videóüzenetben jelentette be, hogy korlátozást vezetnek be a szombathelyi piacon és arról is beszélt, hogy családonként kettő maszkot biztosítanak majd a város lakóinak.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/miert-nem-vesszuk-komolyabban-szombathely-tettunk-egy-kort-a-varosban-tanulsagos-volt-3858501/

Napfürdőzés közben nincs is jobb a fagylaltnál, de nem feltétlenül a mostani a legmegfelelőbb időszak erre Fotó: Szalay Dávid

Olvasóink az elmúlt hét elején többször is jelezték, hogy a figyelmeztetések ellenére még mindig sok idősebb személy tartózkodott az utcán, ment bevásárolni, mintha „mi sem történt volna.” Kollégánk ezért tette egy kört Szombathelyen, hogy megnézze, mi a helyzet. Tanulságos túra volt. – Azóta szerencsére változás mutatkozott be az idősebb korosztály hozzáállásában is.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koteles-otthon-maradni-egy-szombathely-mellett-lako-ferfi-3854256/

 

Ez a papírlap jelzi: házi karanténban tartózkodik az itt lakó Fotó: VN

„Itt járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik. A hatósági személyen kívül másnak tilos a belépés” – látható a piros lapon fekete felirat annak a 30 éves férfinak a bejárati ajtaján is, aki egy Szombathely melletti faluban kényszerült házi karanténba.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-nemetorszagban-ragadt-koszegi-edesapa-kalvariaja-a-koronavirus-okozta-helyzet-miatt-3860226/

Gergelyt nagyon várja haza családja.
Fotó: D.G.

Korábbi felhívásunkban arra buzdítottuk a külföldön élő Vas megyeieket, hogy számoljanak be élettapasztalataikról a koronavírus miatt kialakult helyzettel kapcsolatban. Daragó Gergely két éve Bayern tartomány és Kőszeg között ingázik. A kialakult helyzet miatt elképzelése sincs, hogy mikor lesz lehetősége három gyermekével és párjával újra találkozni.

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyetlen-vasi-hataratkelon-sem-engedtek-be-kedden-este-18-ora-utan-a-kamionokat-ausztriabol-3856575/

Fotó: Unger Tamás

Olvasóink kedden este jelezték, hogy Bucsunál, Rábafüzesnél és Kőszegnél sem engedik át az Ausztriából Magyarországra tartó kamionokat. A térképen nem jelölték, hogy lezárták volna az adott átkelőhelyeket, hivatalos választ pedig sokáig nem kaptunk a problémával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában