Koronavírus

2020.03.11. 17:31

Határellenőrzés: megérkezett az első konténer Rábafüzesre

Rábafüzesre szerdán kevéssel 16 óra után megérkezett az a konténer, amelyet a határellenőrzésben közreműködők használnak majd.

Nagy Ildikó

Ott voltunk a helyszínen, mikor megérkezett az első konténer Rábafüzesre

Fotó: Szendi Péter

Mint arról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján beszámolt, a szlovén és az osztrák határon bevezetik az ellenőrzést.

Azt, hogy ez az ellenőrzés csak a nagyobb határátkelőkre (mint amilyen Rábafüzes vagy Kőszeg) vonatkozik-e, vagy a határátlépési pontokra (mint például Magyarszombatfa, Szentpéterfa, Narda) is, egyelőre nem tudni – erre vonatkozó kérdésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatától várjuk a választ.

Fotóriporter kollégánk Rábafüzesen rendőröket és a mentőszolgálat munkatársait látta, feltehetően ők teljesítenek majd szolgálatot a határon.

Megérkezett az első konténer Rábafüzesre
Fotó: Szendi Péter

Kis határátlépési pontból több mint tíz van Vas megye Szlovéniával és Ausztriával határos szakaszán, kérdés, hogy ezekre is jut-e ellenőrzést végző személyzet.

Kérdés az is, hogy mi lesz az Ausztriába járó ingázókkal és diákokkal, erre is várjuk a választ az ORFK-tól.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a Volán holnaptól szünetelteti azokat a járatait, amellyel körülbelül száz, Ausztriában tanuló magyar általános és középiskolás ment és jött naponta.

Korábban írtuk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában