legyen látható

2020.03.16. 07:00

Kőszegről németül

Régi törekvése az önkormányzatnak, hogy Kőszeget még inkább „láthatóvá tegyék” a határ túloldalán. Stadt Kőszeg – Güns néven február végén indult a város német nyelvű Facebook-oldala.

Tóth Kata

Uwe Scheer több nyelven beszél Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Uwe Scheer „főállásban” zenész, zeneszerző, a Kőszegi Vonósok művészeti vezetője, több kórust vezényel, s egy osztrák zenekarban is aktív. Néhány hete az önkormányzat polgármesteri kabinetjének megbízási szerződéses munkatársaként ő felel azért, hogy a Kőszegen és környékén élő német nemzetiségűek és a határ túloldalán élők anyanyelvükön olvashassák az őket érintő híreket, turisztikai, gazdasági információkat, kulturális programismertetőket.

Uwe Scheer több nyelven beszél Fotó: Unger Tamás

Hasonlóképpen, ha Ausztriában történik a magyar szomszédokat érintő esemény, arról is hírt ad az oldalon. A remények szerint az új felület hozzájárul ahhoz, hogy idővel az Őrvidék (Burgenland) lakosságát bevonják Kőszeg mindennapjaiba. A kabinet új tagja a település hagyományosan jó külkapcsolatainak további elmélyítésén is dolgozik. Járt már az ausztriai Mödlingben, ahol a Jumelage Testvérvárosi Kör hét városának képviselői találkoztak. Folyamatban van egy szlovén, Škofja Lokával együtt szervezett pályázat, Csehországba az év közepén zenei versenyre készülnek kőszegi diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában