MÁV-rendelő más szabályokkal

A MÁV-rendelő továbbra is működik, de korlátozzák az elektív ellátásokat – például szűréseket – amelyeket később is igénybe lehet venni. A betegeket telefonon, illetve hétfőtől a helyszínen is irányították.

Tóth Kata

Fokozott ellenőrzés és elővigyázatosság a MÁV-rendelőben, korlátozzák az ellátásokat Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

– Egészségügyi veszélyhelyzet van Magyarországon. Korlátozzák az elektív ellátásokat, ellátásra csak sürgős szükség miatt – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – kerülhet sor. A lakosságtól azt kérik, hogy amennyiben halasztható a vizsgálatuk, a szűrés, ne jelentkezzenek egészségügyi szolgáltatójuknál, így a Nádasdy Ferenc utcai MÁV-rendelőben sem – mondta el kérdésünkre dr. Kovács Lajos, a rendelőintézet vezetője. Ha adott esetben gyógyszerre van szükségük a betegeknek, abban (is) segítenek – igyekeznek telefonon felvenni a kapcsolatot az előjegyzett páciensekkel.

A szakrendeléseket, amelyek akutabb panaszos eseteket látnak el, továbbra is működtetik, akár azért is, hogy a kórházon kisebb teher legyen, tehát nem a lezárás a cél – hangsúlyozta.

Fokozott ellenőrzés és elővigyázatosság a MÁV-rendelőben, korlátozzák az ellátásokat Fotó: Unger Tamás

A 65 év feletti egészségügyi dolgozókat kivonják az ellátásból, azért, hogy ők ne találkozzanak közvetlenül a betegekkel. A felszabaduló egészségügyi dolgozókat, a kieső szakrendelések orvosait, ha szükséges, átcsoportosítják, és akár a betegek felhívásával, fogadásával is megbízzák.

Szeretnék, ha a szokásosnál kevesebben áramlanának be a rendelőintézetbe, a betegkontaktus lehetőségét is csökkentik az intézkedésekkel – hallottuk a vezetőtől.

A MÁV-rendelő tehát, bár hétfőn a közösségi oldalon terjedtek a bezárásáról szóló hírek, nem zárt be: működik továbbra is, a szabályokat azonban az országban elrendelt veszélyhelyzethez igazították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában