Kemencés mesék

2020.03.10. 07:00

Melengető mesék Vasváron

Az egyesületek képviselői időről időre egyeztetést tartanak a programok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében. Itt született meg a kemencés mesék ötlete.

Pogács Mónika

Füzi Andrea és Gergye Rezső a kemencénél

Fotó: Vincze Kornél

Nemrégiben Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ vezetője azt mondta: – Hirtelen jött az ötlet, amikor kijelentettem, hogy szívesen mondanék a kültéri kemencénél mesét a gyermekeknek. De csak akkor, ha valaki ennek infrastruktúráját megteremti.Füzi Andrea gondolkodás nélkül jelentkezett a feladatra. A Vasvári Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetője, védőnő szintén civilként, a Vöröskeresztet képviselve vett részt a megbeszélésen.

Füzi Andrea és Gergye Rezső a kemencénél
Fotó: Vincze Kornél

A szervezők az autentikus hangulat megteremtésére törekedtek. Így mesélhettek egykor, még a villany nélküli időkben a dédszülők, a nagyszülők gyermekeiknek. Ilyen, a régi időket idéző kemencetűz fénye és melegsége volt a fókuszban több napon keresztül a Nagy Gáspár Kulturális Központ melletti téren: óriási élmény volt gyermekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek egyaránt. A folytatás nem kétséges – mondta Gergye Rezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában