Április utcának hívják az Április 4-e utcát

2020.03.10. 13:00

Rendkívüli ülés: nyolc celldömölki utca átnevezéséről döntöttek

A képviselő-testület – a kormányhivatal felszólítása nyomán – rendkívüli ülésen döntött nyolc celldömölki utca átnevezéséről.

Ölbei Lívia

A Zalka Máté utcát július elsejétől Szent István utcának hívják, a táblát a városgondnokság cseréli ki

Fotó: VN-archív

Az új utcanevekre – amelyek nincsenek kapcsolatban a 20. század önkényuralmi politikai rendszereivel – egyrészt javaslatot tehettek a lakók, másrészt az önkormányzat a honismereti közösség véleményét is kikérte. A többféle álláspontot a testület igyekezett összehangolni, így született meg végül a döntés.

A Zalka Máté utcát július elsejétől Szent István utcának hívják, a táblát a városgondnokság cseréli ki
Fotó: VN-archív

A Zalka Máté utcából július elsejével Szent István utca lesz, a Buza Jánosból Búza, a Hámán Katóból Erzsébet királyné, a Heiner Kálmánból Rózsa, a Riczinger Dezsőből Kocsis Zoltán, az Április 4-e utca az Április nevet kapta, a Kisdobos utcát ezentúl Dobos utcának, az Úttörő utcát Tulipán utcának hívják. A vasi kormányhivatal minden érintettnek kiküldi az új lakcímkártyát, amivel a szükséges helyeken (a közszolgáltatóktól a bankokig) igazolni kell és lehet a változást. Az utcanévtáblákat a városgondnokság cseréli ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában