kétnapos ülés

2020.03.02. 07:00

Sárváron is nyitnak a fiatalok felé

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik kiemelt feladata, hogy a magyar haderő húszezer tartalékossal rendelkezzen – hangzott el a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) kétnapos elnökségi ülésén.

Pajor András

Sárváron tartották a kétnapos kihelyezett ülést

Fotó: Pajor András

Az ország minden részéről érkezett tartalékos katonai vezetőket Kondora István polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, nagy gondot fordítanak Sárváron a világháborús emlékhelyek gondozására. Majthényi László megyei közgyűlési elnök a térség társadalmi- gazdasági helyzetét mutatta be.

A haderőfejlesztési program egyik sarkalatos pontja az önkéntes tartalékos rendszer további fejlesztése és bővítése. 2010-ben mindössze 17 tartalékosa volt a Magyar Honvédségnek, és az azóta tartalékosként szolgálók közül sokan a Matasz ajánlásával kerültek be a rendszerbe. – A Matasz küldetése a híd szerepének betöltése Magyarország hadereje és a magyar társadalom között – hangsúlyozta Széles Ernő, a Matasz elnöke.

Sárváron tartották a kétnapos kihelyezett ülést
Fotó: Pajor András

– A honvédelemre nevelést, a tartalékosok érdekképviseletét és a hagyományápolást tűzte ki legfontosabb céljai közé a Matasz a megyében – mondta Török Kálmán vasi elnök, hozzátéve, hogy nem a hirtelen létszámnövekedést, hanem a folyamatos építkezés választották. A szervezet törzsgárdáját a régi katonák adják, hozzájuk csatlakozhatnak a tartalékos állományba most belépők. A fiatalok felé a hagyományőrzésen keresztül szeretnének nyitni, mivel Vas megyében jelenleg nincs aktív honvédéségi alakulat, amely segíthetné toborzó munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában