A törzsnek több, vasi kötődésű tagja is van

2020.03.28. 14:41

Tudta? Szombathelyen szolgált az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője

Vas megye több rendőri vezetőt is adott az országnak, így az sem meglepő, hogy az elmúlt hetekben reflektorfényben lévő operatív törzsnek is több vasi kötődésű tagja van.

Nagy Ildikó

Budapest, 2020. március 4. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetõje (b) és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezetõ fõorvosa rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Két, Magyarországon tartózkodó, koronavírussal fertõzött, egyelõre tünetmentes iráni diákot kellett a Szent László Kórházba vinni. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Naponta látjuk a televízióban, halljuk a rádióban Lakatos Tibor rendőr ezredest, az új koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjét. A fertőszentmiklósi származású ezredes egyenruhás pályafutását katonaként kezdte Szombathelyen, a Savaria laktanyában, ahol lövész alegység parancsnok volt. 1996-ban pályát és egyenruhát váltott: a Vas Megyei-Rendőr-főkapitányság állományába került, ahol később rendészeti igazgatóként nagy szerepe volt a schengeni csatlakozásunkat követő határ menti együttműködés koordinálásában.

2013-ban került az Országos-Rendőrfőkapitányságra, ahol jelenleg is a Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője.

A Pintér Sándor belügyminiszter és az ugyancsak vasi, sárvári kötődésű Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által vezetett operatív törzs tagja a szombathelyi születésű Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, volt országos rendőrfőkapitány is, aki 1994 és 2000 között a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományában szolgált. Tagja továbbá a grémiumnak dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatója, aki az 1990-es évek elejétől Vas megyében szolgált: többek között körmendi rendőrkapitányként, megyei közbiztonsági igazgatóként, közbiztonsági igazgatóként, majd Győrben volt megyei rendőrfőkapitány, azt követően pedig az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, országos rendőrfőkapitány-helyettes lett.

Fotó: MTI Fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában