járvány

2020.03.18. 12:31

Vas megyében is elmaradnak a nyilvános katolikus szentmisék

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése, a nyilvános liturgia szüneteltetéséről, nagyböjt 4. vasárnapjától lép életbe.

vaol.hu

Fotó: martinus

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">hivatalos facebook oldalán osztotta meg a közleményt, melyben arról is beszámol, hogy az utolsó nyilvános szentmisék péntekig lesznek, esetleg szombat reggelig lesznek megtartva, de szombat déltől a tilalom beáll.

A hívek felmentést kapnak a szentmise látogatás alól, de fontos, hogy hitüket továbbra is gyakorolják az otthoni környezetben. A családi ima, a belső lelkiismeretvizsgálat és bűnmegbánás legyen a hívek mindennapi életének része. Ezentúl több csatornán és gyakrabban teszik elérhetővé a szentmisék közvetítését, és a Bibliához is bármikor fordulhatnak.

A húsvéti gyónások sajnos elmaradnak, de fontos, hogy a szándék és a készület, hogy valóban megbánhassák bűneiket a hívek.

A szentség-kiszolgáltatás korlátozásra került, de nem megszüntetésre. Ilyen szükséghelyzetben, ha valaki kéri az Oltáriszentséget, nem tagadhatják meg, de a lelki áldozás lehetőségét is hangsúlyozzák.

A részletes tájékoztatót a belinkelt bejegyzésben olvashatja:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában