Sokan kihasználták az akciót

2020.03.09. 07:00

Vas Népe-bevásárlónapok: ismét sok vevőt csalogatott a megye minden részéről

Remekül sikerültek az idei első Vas Népe-bevásárlónapok. Bár a legerősebb nap a szombat volt, még a vasárnap délutáni szép időben is sokan érkeztek a Family Centerbe, hogy a lehetőséget kihasználják.

Tersztyászky Krisztina

A Retro Jeans-ben Kiss Barbara eladó tegnap örömmel számolt be róla: pénteken és szombaton is nyüzsögtek a vásárlók, nemcsak náluk, hanem az egész centerben. Már mindenki kuponnal felszerelkezve érkezett, tetszéssel fogadták a piros, sárga, rózsaszín üdeségben pompázó új tavaszi kollekciót. Csercsics Dorina az édesanyjával Felsőcsatárról érkezett, pólókat vásároltak az egész családnak, és még mentek további üzletekbe. A Hervisben, ahol ugyancsak húsz százalék kedvezménnyel lehetett vásárolni, a 18 éves Ákos családjával válogatott a sportcipők, pólók és farmerek között, latolgatva, hogy jönnek ki a lehető legjobban a különböző kedvezményekkel. Egy őrségi faluból jöttek be a bevásárlónapra, alátámasztva Horváth Gábor üzletvezető megállapítását.

– Évek óta népszerűek a Vas Népe-bevásárlónapok. Ez az az akció, ami rengeteg látogatót behoz a bevásárlóközpontba a távolabbi településekről is. Ilyenkor sok ismeretlen arcot látunk. A forgalom legnagyobb részét a cipő adja, de jól fogynak a ruházati cikkek is, a táplálékkiegészítőkből pedig sokan nagyobb mennyiséget vesznek ilyenkor, mert erre az árura ritkábban szokott lenni akció.

 

A férfi divatüzletben egy középkorú pár Porpácról esküvői öltönyök között válogatott. Az eladótól megtudtuk, hogy szezonja van most az elegáns férfi ruházatnak: egymást követik a szalagavatók, jön a ballagás és az esküvők időszaka. Egy drágább öltönynél pedig a húsz százalék

kedvezménnyel már jelentős összeget spórol a vásárló. Sokan gondolkodtak így a Retro Optikába betérők közül is, szombaton sorban álltak a kuponnal a vásárlók. Sokan úgy gondolkodtak, hogy ha erre a hétvégére időzítik a borsosabb árú multifokális lencse elkészíttetését, kerettel együtt csaknem százezer forinttal kevesebbért juthatnak hozzá a látszerhez.

A pult mögött álló Balikó Andrea abban látja a Vas Népe-kuponnapok nagy előnyét, hogy a napilap olvasójaként erről sok középkorú és idős ember is értesül, ellentétben más hasonló akciókkal, amelyek inkább csak a fiatalokat mozgatják meg. Gyerekkönyvek, húsvéti kifestők, húsvéti dekorációk – ez volt a legnagyobb sláger a Líra könyváruházban, azt mutatva, hogy a szülők előre

látóak tudnak lenni, ha van rá esély, hogy pár száz forinttal kevesebbért tudják beszerezni az ajándékokat. De jól fogytak az ifjúsági könyvek is, és nagy kedvencek a pszichológiai témájú kötetek – számolt be Pál Andrea régióvezető. A Praktiker Áruházban is hosszú sorok álltak a pénztáraknál. Az áruház vezetése erősített létszámmal készült a bevásárlónapokra, hogy biztos minden szakterületen legyen eladó.

Schrődl Lászlóné kiemelt területvezető szerint már biztos, hogy az idei kampány hozza a tavalyi eredményt, de talán többet is. Az emberek minden évben készülnek az akciókra, már hét közben folyamatosan érdeklődnek, tájékozódnak a kínálatról. Így szezonváltáskor szinte minden áruféleség iránt nagy a kereslet, legyen az kerti bútor, építőanyag vagy lámpa. A telezsúfolt kocsit toló vásárlók közül Balázs Zsoltot és feleségét szólítottuk meg. Szentgotthárdról érkeztek, és a tavaszi megújuláshoz vásároltak egy új porszívót és fafestéket az erkélykorlát, a kerítés újrafestésére. Csaknem százezer forintot mutatott a pénztárgép, így a tizenöt százalékos kuponnal már szép summát takarítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában