A csákánydoroszlói polgármester nem tud koronavírus-fertőzöttről a faluban

Valószínűleg  a néhány hete az otthonból a Markusovszky kórházba szállított lakóra utalhatott az országos tisztifőorvos, amikor arról beszélt a mai sajtótájékoztatón, hogy egy csákánydoroszlói otthonban is megjelent a vírus.

Vas Népe

Fotó: VN-archív/SZP

Dr. Müller Celília az operatív törzs délelőtti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy sajnos újabb idősotthonokban jelent meg a betegség. 19 olyan intézményről tudnak, ahol különböző mértékben van jelen a vírus, köztük Csákánydoroszlón. Erről itt írtunk részletesen.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségét: megerősítik-e, hogy az értelmi fogyatékosok csákánydoroszlói otthonában is van regisztrált koronavírus-fertőzött? Ha igen, hány megbetegedést regisztráltak, és vajon a lakók és/vagy az ápolók körében? Valamint, hogy milyen intézkedés(eke)t tett szükségessé a jelenlegi helyzet. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Csákánydoroszló polgármesterét, Horváth Istvánt telefonon értük el. Kérdésünkre elmondta, nincs tudomása arról, hogy a faluban koronavírus-fertőzött személy van.

Közben több forrásból úgy értesültünk, Csákánydoroszló és az értelmi fogyatékosok otthona olyan módon érintett a történetben, hogy a néhány hete az otthonból a Markusovszky kórházba szállítottak egy lakót, akinek – már a kórházban – pozitív lett a koronavírus-tesztje. Rá utalhatott a sajtótájékoztatón az országos tisztifőorvos. Állítólag nem sokkal ezután a gondozott szobatársait is tesztelték, mindenkinél negatív eredményt mutatott a teszt. Az otthon lakóját – tudomásunk szerint – azóta sem szállították vissza Csákánydoroszlóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában