felhívás

2020.04.04. 14:00

A Herényiek Háza is online térbe költözik

A Herényi Kulturális és Sportegyesület széles, online palettát nyit az otthonmaradottak számára, kulturális, sport, kertészeti és életmóddal kapcsolatos területeken.

Fotó: Pixabay

A negyed évszázada megalakult egyesület, a Herényi Kulturális és Sportegyesület életében is volt néhány válságos időszak, melyet összefogással, a közösség erejével mindig sikerült áthidalni. Az egyesület hitvallása továbbra is az, hogy az előttünk álló akadályok együttműködéssel, egymást segítve hatékonyan megoldhatók!

 

Ennek szellemében több olyan, online elérhető programot indít #onlineherény néven, amely a Maradj otthon! kampányhoz kapcsolódva valamennyi korosztály számára, a Herényiek Háza szellemiségét követve igyekszik tartalmasabbá tenni a karanténban töltött napokat.

 

Március végén sikeresen elindította az egyesület a több ezer percből álló videós archívumának feldolgozását és közlését: májusig több, mint félszáz videón keresztül mutatja be a huszonötéves egyesület eddigi programjait, több előadást és beszélgetést pedig teljes egészében visszanézhetnek az érdeklődők.

 

Az egyesület szintén ezres nagyságrendű képarchívuma sem marad fiókban: a videókhoz hasonlóan folyamatosan felidézi a szervezet az elmúlt évtizedek emlékezetes programjait, eseményeit is.

 

Bár az idei, 2020-as Herényi Virágút elmarad, a virágút közönségének nem kell hiányolni a növényeket: több kezdeményezés is indul az idei rendezvény online térben történő megjelenítésére, ennek első elemei a videós, kertészeti workshopok lesznek. Az április elejétől elérhető, a Herényi Virágút kertészeinek közreműködésével készülő videós tartalmakat a Virágút és a Herényiek Háza Facebook oldalán találhatják meg az érdeklődők.

 

Több, más videós tartalommal is készül a Herényi Kulturális és Sportegyesület: sportolással, életmóddal, irodalommal kapcsolatos anyagokat is készít a szervezet, emellett a városrész és az egyesület történetét bemutató kisfilmek előkészítése is megkezdődött.

 

A következő hetekben felhívásokkal kívánja még interaktívabbá tenni az otthonlétet az egyesület: költészet napjára valamint húsvétra várja az alkotásokat és pályaműveket a Herényiek Háza.

 

1. Felhívás

„Ha ételről van szó, nincs olyan,

hogy ”rossz étel„ vagy ”jó étel„.

A változatosság a lényeg! ”

(Yvonne Kort)

KÉSZÜLJÜNK A HÚSVÉTRA!

Neked mi a kedvenc ünnepi ételed? Írd meg a receptjét az [email protected] e-mail címre, hogy mások is elkészíthessék! A receptet a Herényiek Háza Facebook-oldalán tesszük közzé. A receptet fotóval, videóval is illusztrálhatod!

 

  • A felhívás a Herényiek Háza Facebook-oldalán is megtalálható.
  •  

  • A recepteket a hozzászólásokban is várjuk, fotóval és/vagy videóval.
  •  

     

    2. Felhívás

    „Adni azt jelenti, hogy hidat versz magányod szakadéka felett.”

    (Antoine de Saint-Exupéry)

    KÉSZÜLJÜNK A HÚSVÉTRA!

    Készíts ajándékot saját kezűleg! Ha elkészültél mutasd meg nekünk, hogy mások is készíthessenek hasonlót! Küldd el az ajándékról készült fotódat az [email protected] e-mail címre! Videóval is illusztrálhatod a készítést! Az alkotást a Herényiek Háza Facebook-oldalán tesszük közzé.

     

  • A felhívás a Herényiek Háza Facebook-oldalán is megtalálható.
  •  

  • Az ajándékról készült fotót és/vagy videót a hozzászólásokban is várjuk.
  •  

     

    3. Felhívás

    RÍMELJ VELÜNK!

    KÖZÖSSÉGI, ONLINE VERSMONDÁS a Magyar Költészet Napja alkalmából

    A Magyar Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük.

    A virtuális világ segítségével mondjuk el közösen, a 2020 márciusában Kuntár Lajos Sajtó-díjjal kitüntetett vasi kortárs költőnk, Tóthárpád Ferenc TAVASZ, TAVASZ című versét!

    CSATLAKOZZ A KEZDEMÉNYEZÉSÜNKHÖZ!

    Bővebb információ, jelentkezés április 6-ig:

    +36-30-5858-322, [email protected]

    TÓTHÁRPÁD FERENC: TAVASZ, TAVASZ

     

    Tavasz, tavasz,

    nevető,

    aranyléptű

    szerető,

    kibontod a

    rügyeket,

    a mezőt meg-

    színezed.

    „Hol volt, hol nem…”

    Tudod-e?

    Olyan ez, mint

    a mese.

    Bodorítsál

    szirmokat,

    sárgát, kéket,

    cirmosat!

     

    Hadd szívjuk be

    illatod,

    úgy melengess,

    mint ahogy

    mindennap és

    éjszaka

    gyermekét a

    jó anya!

     

     

    Elérhetőségeink:

    Weboldal: www.herenyiek.hu

    Hírlevél: Ha szeretne feliratkozni hírleveleikre, kérjük, küldje el nevét és e-mail címét az [email protected] e-mail címre!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában