A rugalmasság a siker kulcsa

2020.04.26. 11:30

A munkavállalók több mint fele látatlanban is elfogadná az új állást

Egy felmérés szerint a magyar munkavállalóknak csak 6 százaléka ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60 százalékuk állítja: megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Vas Népe

Közel 100 vállalati döntéshozó és több mint 1800 – főleg szellemi foglalkozású – munkavállaló megkérdezésével készített kutatást áprilisban a Grafton Recruitment és a Wyser Hungary.

A cégek adatai egyértelműen azt mutatják, hogy mind a munkavállalók, mind a munkáltatók hajlandóak komoly rugalmasságot mutatni azért, hogy a koronavírus-járvány idején is egymásra találjanak. A megkérdezett cégek 41 százaléka továbbra is toboroz, az összes válaszadó közel harmada azt állítja, még csak nem is módosítottak toborzási terveiken. Telefonos és skype-os állásinterjút szinte minden cég alkalmaz a toborzás során, közel felük a videóinterjús megoldásoktól sem ódzkodik.

A cégek többsége az állásinterjún ragaszkodik a személyes találkozóhoz Fotó: Shutterstock

A személyes találkozó nélküli beléptetésre is fel van készülve a cégek majdnem fele. A szellemi munkakörben foglalkoztatottak 36 százaléka jelenleg is aktívan keres állást. A legnagyobb arányban a beszerzés/logisztika szakterületen dolgozók érzik magukat veszélyeztetve, míg az IT és pénzügyi szakemberek gondolják jelenleg a legbiztosabbnak pozíciójukat.

A munkavállalók 58 százaléka hajlandó lenne elfogadni állásajánlatot úgy, hogy előtte nem volt személyes kapcsolata a felettesével és a kollégái­val, csak online interakció. Ezzel szemben a cégek óvatosabbak: a társaságok kevesebb mint fele tartja elképzelhetőnek, hogy személyes találkozó nélkül is felvegyen új munkaerőt.

Ezek is érdekelhetik