Előfordult, hogy kést is rántottak

2020.04.07. 18:10

Betörők fosztogatnak Körmenden

Körmendet járja egy férfi meg egy nő, házakba, lakásokba surrannak be zsákmány reményében.

Markó Petra

Módszerük az, hogy nyitott ajtókat keresnek és, ha találnak be is mennek rajta. Az sem számít, ha a tulajdonos otthon tartózkodik, ha lebuknak mondvacsinált ürüggyel magyarázkodnak, de olyan is előfordult, hogy kést rántottak- legalábbis erről számolt be a legnagyobb közösségi oldalán egy helyi lakos. Az illető saját tapasztalatairól írt és felhívta a körmendiek figyelmét, hogy vigyázzanak, zárják az ajtókat, ablakokat, nehogy ők is a besurranók áldozatává váljanak.

A megjelent bejegyzést azóta több százan osztották meg és rengetegen hozzászóltak, és többen jelezték, velük is történt hasonló eset. Többen előrevetítették azt is, hogy amennyiben továbbra is szabadon garázdálkodnak az illetők, összefognak és megtorolják a történteket.

Az eset kapcsán megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahol kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit és mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem adhatnak.

A káresetek és az áldozattá válás megelőzése érdekében egyúttal a rendőrség továbbra is azt javasolja, hogy zárják otthonaikat, a kapukat se hagyják nyitva és ne engedjenek be idegeneket, sőt lehetőleg nehezítsék meg illetve akadályozzák meg az illetéktelen személy bejutását.

Kérésünkre Bebes István, Körmend polgármestere is elmondta véleményét az ügyben: mint fogalmazott, amint tudomást szerzett a történtekről, felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, akik jelenleg is dolgoznak a kialakult helyzet megoldásán. Felháborítónak nevezte, hogy vannak olyan személyek, akik a veszélyhelyzetet kihasználva próbálnak meg helyi embereket megkárosítani, vagy éppenséggel megfenyegetni. Hangsúlyozta azt is, hogy a rendőrség és az ügyészség dolga, hogy – a mostani különösen érzékeny helyzetben- minél előbb pontot tegyen az ügy végére. Ennek nyomatékosítására egyébként hivatalos levelet is eljuttat hozzájuk, amelyben mindkét szervtől azt kéri, hogy hatékonyan intézkedjenek az illető személy kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában