új helyzet

2020.04.06. 11:00

Felsőszölnökön és Apátistvánfalván zökkenőmentes a digitális oktatás

A járványhelyzetre való tekintettel bevezetett digitális oktatás a tanárok felkészültsége és a családok példamutató hozzá­állásának köszönhetően jól működik a felsőszölnöki és az apátistvánfalvi kétnyelvű iskolában.

Vas Népe

Gyerekhad most nincs a felsőszölnöki iskolában

Fotó: VN-archív/SZP

Treiberné Doncsecz Ildikó, a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola igazgatója napi ügyeletet tart az iskolában, míg a pedagógusok otthonról dolgoznak.

– A 64 diákkal a szaktanárok és az osztályfőnökök online csoportokban tartják a kapcsolatot, velem együtt igyekeznek minden kérdésre választ adni. Közösen tanuljuk ezt a helyzetet, amihez rendkívül nagy türelemre van szükség, a személyes kapcsolatot még a legjobb technikával sem lehet pótolni.

Gyerekhad most nincs a felsőszölnöki iskolában
Fotó: VN-archív/SZP

Holecz Lajosné, az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda igazgatója elmondta, arra törekszenek, hogy minél könnyebben juttassák el a tananyagot a diákoknak: – A tantestülettel közösen drive-felületen mappákat hoztunk létre, ahová a tanárok feltölthetik a tananyagot, a feladatok megoldását naprakészen tudják követni. Adott a lehetőség arra is, hogy a tanárok más-más internetes felületen tartsák a kapcsolatot a 42 tanulóval, illetve a szülőkkel.

A fenntartó Országos Szlovén Önkormányzat a zökke­nőmentes munkához négy laptop vásárlásával járult hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában