Hétfői összegzés

2020.04.14. 07:36

Koronavírus – Betartották Vas megyében a turisták a szigorított szabályokat?

Összegyűjtöttük a legfontosabb hétfői koronavírussal kapcsolatos híreket Vas megyéből.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Vas megyében végig tiszteletben tartották a turisták a szigorításokat

Több vasi település polgármestere élt a lehetőséggel a húsvéti hosszú hétvégén: a turisztikailag frekventált települések vezetői közül többen szigorították a kijárási korlátozásokat. Három polgármesterrel is beszéltünk, akik beszámoltak tapasztalataikról, melyekről ITT írunk részletesen.

Nem emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Vas megyében

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint kedd reggelig nem emelkedett megyénkben a koronavírussal fertőzöttek száma. Országos szinten 1512 fő a regisztrált betegek tartanak számon, Vas megyében 14-en vannak, ellentétben a környező megyék számaival, amik jóval magasabbak.

Fotó: koronavírus.gov.

A maszkok viselése továbbra is kötelező a kőszegi üzletekben

Kőszeg város Facebook-oldalán osztotta meg Básthy Béla polgármester közleményét, melyben arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a húsvéti időszak után is kötelező lesz a maszkok viselése a kőszegi üzletekben. A teljes közleményt ITT találja.

Első ízben több a gyógyult, mint a fertőzött Ausztriában

Ausztria szerte első ízben emelkedett a gyógyultak száma a még betegek fölé: április 13-án 13.942 igazolt koronavírusos esetet tartott számon az Egészségügyi Minisztérium, ebből már 6.987 fő teljesen meggyógyult. Burgenlandban 266 főre, Bécsben 2.011 főre emelkedett a fertőzések száma. Az osztrák helyzettel kapcsolatban ITT írunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában