Támogatás

2020.04.20. 09:00

Kőszegen és Lukácsházán is bővül a bölcsőde

Pályázati támogatással új épületszárnnyal bővül mindkét településen a bölcsőde.

VN

Básthy Béla, Polgárné Varga Hajnalka és Ágh Péter a kőszegi beruházás helyszínén

Fotó: Ohr Tibor

– Kétcsoportos a bölcsődénk, de minden évben jellemző a túljelentkezés. Szükség van még egy csoportszobára, amely további 12 gyermek ellátását teszi majd lehetővé, mondta Polgárné Varga Hajnalka bölcsődevezető. Lukácsházán 2018. január 1-jén indult a bölcsőde, eredetileg is kétcsoportosra tervezték. Virág János polgármestertől megtudtuk, három éve indított pályázatuk válik teljessé, amikor megépül az 55 négyzetméteres csoportszoba, szerves egységben a mostani épülettel.

Básthy Béla, Polgárné Varga Hajnalka és Ágh Péter a kőszegi beruházás helyszínén
Fotó: Ohr Tibor

– Választókörzetemben, Észak-Vasmegyében mintegy 1,5 milliárd forintos forrás érkezett a bölcsődékre. Kőszegen 125, Lukácsházán 102 milliós fejlesztés valósulhat meg. Jól kiegészítik a korábbi évek munkáját, hiszen mindkét településen már komoly beruházások zajlottak a gyerekek érdekében. A kormánynak továbbra is fontos, hogy a járvány okozta válság kezelésére ne vegyen el a családtámogatásokból, így érkezhetett meg a mostani bölcsődefejlesztés kerete is térségünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában