Mi a teendő, ha italozó, dohányzó emberek csoportosulnak, fittyet hányva a korlátozásra?

Az operatív törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatóján lapunk jelezte: nem csak megyénkben probléma, hogy délutánonként az alkoholt is árusító dohányboltok előtt „kocsmaudvar” alakul ki, ahol italozó, dohányzó emberek ácsorognak, fittyet hányva a kijárási korlátozásra. Ennek kapcsán kérdeztük: van-e arra vonatkozó terv, hogy ezen csoportosulások ellen még komolyabban fellépjen a rendőrség?

Polgár Patrícia

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kiss Róbert rendőr-alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a különleges jogrendi időszakban, hanem békeidőben is az önkormányzatok szabályozzák a közterületeken történő alkoholfogyasztás mértékét.

A rendőr-alezredes jelezte, hogy az önkormányzatok többsége már a különleges jogrendi időszakot megelőzően is a közterületi alkoholfogyasztás tiltásáról rendelkezett. Tehát a tevékenység szabálysértésnek minősül, ezt észlelve a magyar rendőrség hivatásos állománya eljár.

Fotó: Cseh Gábor

Kiss Róbert elmondta továbbá, hogy a kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályok betartását folyamatosan ellenőrzik. Kéri a lakosságot, hogy amennyiben szabályszegést tapasztalnak, tegyenek bejelentést a már ismert 112-es hívószámon, ahol a hívásfogadó központ munkatársai fogadják azt.

Fotó: Cseh Gábor

Tájékoztatott arról, hogy a rendőrök ezen bejelentések, és egyéni észlelésük alapján is felderítik ezeket a csoportképző helyeket és megteszik a szükséges intézkedéseket. Így tesznek mind a közterületi alkoholfogyasztással, mind a kijárási korlátozás megszegésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában