Ritka alkalom

2020.04.22. 12:42

Nézzünk körül együtt a sárvári Nádasdy-vár titokzatos padlásán (Videó)

Egy izgalmas utazásra hívnak minket.

PK

Forrás: Nádasy Ferenc Múzeum

Ha egy kastélyra, palotára, várra gondolok, mindig elképzelem, vajon, milyen lehet belülről. Persze a legtöbb esetben egy benne található múzeumban vagy egy tárlatvezetés során betekintést nyerünk az addig csak elképzelt belső terekbe. Láthatjuk a korhű stílust, bútorokat, tárgyakat, esetleg ruhákat. Könnyen el tudjuk képzelni, milyen volt az épület abban a korban, amikor még úgymond lakták.

Gyermekkoromban gyakran látogattunk el családommal, osztálytársaimmal a Sárvári Nádasy-várba, annak könyvtárába vagy múzeumába. Mindig érdekelt, mi lehet azok mögött az ajtók mögött, ahová nem lehet belépni. Futkostunk a bástyán, és történeteket szőttünk arról, vajon mi lehet vagy mi lehetett a vár alatti járatok belsejében.

Ma nagy meglepetésemre a Nádasdy-vár egy különleges élő bejelentkezést tett közzé Facebook – oldalán, ami nem akárhová kalauzolja el látogatóit; a vár padlását tekinthetjük meg röpke 20 percbe sűrítve. Idegenvezetőnk a belépés előtt megosztja velünk, hogy ez egy ritka alkalom, mivel ide a múzeum munkatársain és a tűzoltókon kívül nem mehet senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában