A szabály az szabály

2020.04.30. 13:40

Szombathelyről járnak át egy, a megyeszékhelyhez közeli falu lezárt sportlétesítményébe piknikezni

Sé polgármestere újabb lépéseket tett azért, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a szombathelyiek ne a falu lezárt sportlétesítményének területén piknikezzenek.

vaol.hu

Fotó: Facebook/Sé Község

A koronavírus-járvány teljesen felborította a mindennapokat, szigorú szabályok születtek azért, hogy az embereket megóvják. Ez az időszak próbára teszi mindenkinek a türelmét. Ahogy arról beszámoltunk, Szombathelyen az elmúlt hétvégére is szigorú kijárási korlátozásokra vonatkozó szabályokat hoztak, és az előttünk álló hosszú hétvége sem indulhat el újabb intézkedések nélkül.

Ezeket a város polgármestere, dr. Nemény András csütörtökön meg is hozta. Úgy tűnik, hogy a szombathelyiek csak a megyeszékhely területén tartják be az előírásokat. Sokan találtak kiskaput a piknikezésre, focizásra, kutyasétáltatásra, aminek egy közeli település látja kárát. Ezeket a tevékenységeket ugyanis sokan az alig néhány kilométerre fekvő Sé lezárt sportlétesítményében teszik meg, gondolják ott biztos lehet.

Nagy Róbert polgármester a " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">falu hivatalos Facebook-oldalán újfent felhívta a figyelmet arra, hogy szigorúan tilos a belépés sportlétesítmény területére.

- A falu lakói megértették, és be is tartják a szabályokat. Elszomorító, hogy Szombathelyről nagyon sokan próbálják „látogatni” a sportlétesítményt, annak ellenére, hogy már egy ideje le van zárva. Vannak, akik piknikezni, vannak, akik kutyát sétáltatni és vannak, akik focizni akarnak a területen – fogalmazott.

Mindezeket figyelembevéve a polgármester elrendelte, hogy jelölőszalaggal is zárják le a sportlétesítményt, ez az intézkedés pedig egészen visszavonásig marad érvényben.

Nagy Róbert lapunknak megerősítette a fennálló problémát, és hozzátette azt is, hogy a hosszú hétvége ideje alatt a rendőrség is ellenőrzi majd az érintett területet, tanulva az előző hétvége negatív tapasztalataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában