Új eszközök a várban

2020.05.11. 07:00

Komplex hangosítási rendszer, sátrak is érkeztek a Jurisics-várba

Újabb rendezvény-­eszközök érkeztek a Jurisics-várba pályázati támogatásból, komfortosabb, modernebb körülményeket teremtve.

Tóth Kata

Bakos Zoltán mutatja a hangosítási rendszert. Komoly munka a hangtechnika összeszerelése Fotó: SZP

Fotó: © Szendi Péter

Ahogy arról már beszámoltunk, a Kőszegi Forrás Helyi Akciócsoport pályázatában nyújtott be támogatási kérelmet közösségi színtér felújítására a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház. Az elnyert 5 millió forintból kifestették a lovagtermet, ref­lektorok és új világításhíd került a színpad elé. A napokban két, több mint 500 literes ipari italhűtő is a helyére került közösségeik, rendezvényeik kiszolgálására.

Bakos Zoltán mutatja a hangosítási rendszert. Komoly munka a hangtechnika összeszerelése Fotó: SZP

A város is nyert támogatást TOP-turisztikai pályázaton a rendezvények infrastrukturális hátterének kiépítésére. Pócza Zoltán várigazgató elmondta: ennek részeként megérkezett a várba 400 várszínházi szék, ötven rendezvényszett, négy darab 6x6 méteres lángálló sátor, negyven darab fémkordon, kábeltaposók, száz négyzetméternyi mobilszínpadelem lábakkal, valamint egy komplett HK hangosítási rendszer – ez utóbbit nyáron a várszínházban használnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában