Koronavírus – Sportparkok, játszóterek használata, így indul újra az élet a vasi településeken

Összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatas Vas megyei vonatkozású híreket. Mozgalmas nap volt szerdán.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Hogyan használjuk biztonságosan a játszótereket és sportparkokat? – Az Operatív Törzs válaszolt

Több Vas megyei város tervezi, hogy a napokban megnyitja játszótereit, sportparkjait. Az Operatív Törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatóján lapunk ezek biztonságos használatára vonatkozóan tett fel kérdést. Müller Cecília, országos tisztifőorvos válaszát ITT olvashatja el.

Az önkéntes karantén után csak fokozatosan indul újra az élet a vasi településeken

Mindenhol örülnek a korlátozások könnyítésének. Van, ahol már „türelmetlenül” várják a vásárlókat, a vendégeket, máshol viszont még idő kell az újranyitáshoz. Körbenéztünk a megyében. ITT számolunk be a tapasztalatainkról.

Az osztrák hatóságok minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak a bécsi repülőtéren

Hétfő óta minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak a bécsi repülőtéren az osztrák hatóságok: amennyiben nincs legfeljebb 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-fertőzött, akkor kötelező jelleggel 14 karanténba kell vonulnia, vagy egy a reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet helyszíni gyorstesztet 190 euróért az utazó. A részletekről ITT írunk.

Zárva marad májusban a Jeli Varázskert

A rododendron virágzás mindig sok érdeklődőt vonz a botanikus kertbe, de idén a járványügyi helyzetre való tekintettel élőben nem lehet megcsodálni a virágzást. A teljes cikket ITT olvashatja.

Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Minden túlzás nélkül emberéletek százait, ezreit mentheti meg egy, a koronavírus elleni harcban forradalmian új megközelítést alkalmazó magyar találmány. Baranyi Lajos Amerikában élő magyar kutató számolt be a jó eséllyel világszenzációnak számító szabadalmáról, amely képes meggátolni a vírusfertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást. A teljes cikket ITT olvashatja el.

Továbbra is zárva marad a polgármesteri hivatal és a városi intézmények Kőszegen

A piacra is egyelőre érvényesek a korlátok. Hamarosan nyílik a hulladékudvar. Részletesen az intézkedésekről ITT írunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában