Gyereknapi kívánság

2020.05.31. 07:00

Szólt a bim-bam – A székesegyház harangjánál járt a vassurányi kisfiú (Fotógalériával)

A vassurányi Szakács Barnabás még csak május elején töltötte be a második életévét. Egyedi kérése volt: egy harangot szeretett volna látni közelről.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás

Édesapja levelében azt írta, Barni különös vonzódást érez a harangok iránt. Minden reggel és este áhítattal hallgatja a helyi templom „bim-bam”-ját, sőt a Youtube-on már megfigyelte a harang működési elvét is.

 

Barni álmát dr. Perger Gyula, a Szily János Látogatóközpont igazgatója segített valóra váltani. Nemcsak a nagysága miatt választottuk a székesegyház harangját, hanem azért is, mert ide a 2017. évi rekonstrukciónak köszönhetően biztonságosan fel tudott jutni az egész család.

Gyula atya elmesélte: a püspöki nagyharangot csak rendkívüli alkalmakkor szólaltatják meg, s ilyenkor a torony ablakai automatikusan kinyílnak, különben kitörnének a nagy légnyomástól. Barni plüsscicáját magához szorítva bámulta csodálattal, ahogy édesapja fakanállal halkan megkondítja a jó két tonnás monstrumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában