Sötét felhők az uszoda felett

2020.05.26. 20:09

Szombathelyi uszoda: mikor nyit, mekkora a veszteség?

Kétszázmillió forint támogatást kért az uszoda működtetéséhez Szombathelytől a Vasivíz Zrt. Május 25-éig kellett dönteniük a társaságban tulajdonos önkormányzatoknak a többi között az üzleti tervről szóló tájékoztatóról is. A komplexum március közepe óta, több mint 10 hete zárva tart, lapértesülések szerint ezzel hetente hétmillió forintot spórolnak meg. Most mégis a januárban készült üzleti tervről szavazhattak írásban a vasi polgármesterek.

VN

Sötét felhők az uszoda fölött: a szombathelyi önkormányzattól tavaly kapott támogatás duplájával kalkuláltak

Fotó: Cseh Gábor

Nem hagyta jóvá a Vasivíz Zrt. üzleti tervéről szóló tájékoztatót Szombathely polgármestere, a város közgyűlésére bízza a döntést. A különleges jogrendben saját hatáskörben elfogadhatta volna a Vasivíz Zrt. 2020. évi üzleti tervéről szóló tájékoztatót a megyeszékhely polgármestere, azonban ezt nem tette meg.

A május 25-ei polgármesteri határozatból kiderül: a városvezető a témában nem kívánt állást foglalni. Határozatát azzal indokolta: a szombathelyi közgyűlés nem tárgyalta a társaság ez évi üzleti tervét, mivel az az uszoda és a termálfürdő veszteségének finanszírozására 2020. évre 200 millió forint önkormányzati támogatást kért.

Sötét felhők az uszoda fölött: a szombathelyi önkormányzattól tavaly kapott támogatás duplájával kalkuláltak
Fotó: Cseh Gábor

A Vavivíz Zrt-ben többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat 2019-ben – amikor Molnár Miklós még alpolgármesterként felelt a város költségvetéséért – 100 millió forinttal járult hozzá az uszoda fenntartásához.

Hétfőn megkérdeztük a Vasivíz Zrt-t, mikor nyit meg újra a látogatók előtt az uszoda és termálfürdő, kérdéseinkre eddig nem érkezett válasz. Lapértesülések szerint a zárva tartás hetente hétmillió forint megtakarítást jelent a cég számára. A komplexum több mint tíz hete zárva tart. Igaz, a tulajdonos önkormányzatokat május 6-án egy januárban készült üzleti tervről tájékoztatták, arról kellett írásban szavazniuk. Ebben szerepel az is: számolnak azzal a lehetőséggel, hogy a fürdőkomplexum működtetését átadják más gazdasági társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában