megállóhelyek

2020.05.27. 13:03

Teljes lett az M86 – Átadtak négy pihenőt a gyorsforgalmi út mellett

Összesen 6 milliárd forintból Vámoscsaládnál oldalanként egy-egy tengelysúly- és össztömegmérőt, vizesblokkokat és parkolókat építettek pihenőpadokkal, a Sopronnémeti térségében kialakított Rábaköz pihenőhelyen pedig a parkolókon és a vizesblokkokon kívül fitneszpark, játszótér és ökomenikus emlék- és kegyhely is szolgálja az utazók pihenését.

VN

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Vas megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője az átadón felidézte: az utat 2016-ban adták át ideiglenesen a forgalomnak. Az eredetileg tervezett, irányonként két-két pihenő befejezésével ért véget a munka.

- Ezek a megállóhelyek egy hosszú úton sokat jelentenek, kitűnő állapotú vizesblokkokkal várják az erre haladókat. A mérőállomás pedig – mivel kiszűri a túlsúlyos járműveket – komoly szerepet játszik abban, hogy az út minél tovább a lehető legjobb állapotban maradhasson. Ez az egész térség számára fontos beruházás – fogalmazott.

Ágh Péter, Vas megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, eddig ezen az úton nagyon hiányoztak azok a szolgáltatások, amelyek az új pihenőkkel már elérhetők.Meglétük ahhoz is hozzájárul, hogy az utazás sokkal biztonságosabb legyen. Mint mondta, már a gyorsforgalmi út is rendelkezik azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel egy autópálya. – Fontos, hogy ezáltal javították a térség megközelíthetőségét, aminek a gazdasági szempontokon túl, egy ilyen nehéz helyzet után turisztikai jelentősége is lehet, hiszen a legtöbben idén belföldi utazásokat választanak majd. A környék pedig tele van lehetőségekkel, amelyek kiaknázásához ez az út is biztosítja a lendületet – tette hozzá.

 

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az utazók mostantól kulturált körülmények között tölthetik el a pihenőidőt. Elárulta: tervezés közben nagy erőfeszítéseket tettek azért, hogy a körülmények 21.századiak legyenek. Modern, kényelmes és európai létesítményeket építettek. A túlsúlyos járműveket kiszűrő mérleg pedig a legmodernebb technológiákat alkalmazza.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, nehéz jól eltalálni a környezeti és épített elemek arányát, de ők mindent megtettek, hogy a fejlesztés a környezetébe illeszkedjen. A térkő- és a bitumen burkolatot többször szakítja meg zöldterület, ami még látványosabb lesz, ha a több száz telepített fa megnő.

A résztvevők ezután szimbolikusan is átadták az új pihenőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában