Több helyen is folytatódott a fertőtlenítés Vas megyében

Fertőtlenítést végeztek tegnap a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas megyei kirendeltségéhez tartozó Vörösmarty utcai intézményben. A két cég által térítésmentesen felajánlott óvintézkedés a gencsapáti otthonban elvégzett munka folytatása volt. Fertőtlenítettek a Haladásnál is.

Lakosi Gabriella

Fertőtlenítés a Vörösmarty utcai gyerekintézményben

Fotó: Unger Tamás

Ezúttal is nanotechnológia segítségével juttatták – hidegpárás eljárással – a többek között ezüstrészecskéket is tartalmazó fertőtlenítőszert a levegőbe.

A feladatot a Nano Clean For You Kft. munkadíj felszámítása nélkül végezte, az anyagköltségeit pedig a West Hungary Sport Guard Kft. állta.

Fertőtlenítés a Vörösmarty utcai gyerekintézményben
Fotó: Unger Tamás

Szombathelyen sokkal hamarabb végeztek a feladattal, mint Gencsapátiban: kisebb volt a fertőtlenítendő terület. Ugyanakkor biztonsági okokból több lépcsőben kellett elvégezni a munkát, minden alkalom után lezárni a lépcsőházat, és kivárni a szükséges hatóidőt.

Kicsit aztán pihenhetett a gép és a tetőtől talpig teljes védőfelszerelésbe burkolózott csapat is, de néhány órával később már ismét felbúgott a hangos motor.

 

Akkor a Haladás Vasutas Sport Egyesület birkózó- és súlyemelő-szakosztálya által használt edzőtermekben irtották a vírusokat.

Dr. Hende Csaba or­szág­gyűlési képviselő ezúttal is megtekintette a munkát, és köszönetet mondott a felajánlásért. Elmondta: két hétig hatásos ez az eljárás, aminek köszönhetően a sportolok most biztonságosan készülhetnek. Ehhez és a nyár végén, ősszel induló versenyekhez pedig sok sikert kívánt.

A fertőtlenítés egyébként az edzések miatt elengedhetetlen volt – és a szigorú előírások betartásához is elkelt az intézkedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában