Tartsuk meg a távolságot!

2020.06.02. 14:56

Az operatív törzs válaszolt a Vas Népe eperszedéssel kapcsolatos kérdésére

Visszaszorulóban a járvány, nincs szükség több korlátozásra, az eperföldeken is elég, ha megtartjuk a kellő távolságot egymástól.

VN

Szerdán is sokan választották reggeli programként az eperszedést

Fotó: Olvasó

Lecsengőben van a járvány – hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Nincs szükség a jelenleginél szigorúbb korlátozásra, de a védőtávolságokat ezt követően is meg kell tartani.

Ugyanezt javasolta a lapunk által küldött kérdésre is, amiben az iránt érdeklődtünk, hogy az eperföldeken mostanában indult szedd magad akciókra tömegesen érkezők, jelentenek-e egészségügyi kockázatot. A tisztifőorvos szerint a zsúfoltság kerülése, a kellő távolság megtartása elégséges lehet, hiszen a szabadban sokkal kisebb a kockázat, mint zárt térben.

Müller Cecília – szintén újságírói kérdésre válaszolva – elmondta azt is, hogy a vírus sem ivóvízben, sem szennyvízben nem terjed. Elhangzott, az influenzajárvány miatt beküldött minták elemzéséből arra következtetnek, hogy a koronavírus valóban csak március elején jelent meg az országban.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában