Erőszak

2020.06.12. 08:22

Megrúgta a börtönőrt – Sokallja érte a négy év fegyházat

Testi kényszerrel tudtak csak megfékezni egy rabot a szombathelyi börtönben, miután megrúgott egy börtönőrt. Hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélte el a Szombathelyi Járásbíróság, fellebbez.

Bakos Ágnes

Sokallja a négy év fegyházat a rab és a védője – előkészítő ülésen ítélte a Szombathelyi Járásbíróság négy évre, miután tavaly nyáron megrúgott egy őrt. A napi ellenőrzésen járt az őr, amikor a 23 éves fogvatartott sírt, ideges és zavart volt, kifutott a körletfolyosó rácsához, azt követelte, hogy nyissák ki. Hiába kérték, hogy fejezze be a rendbontást, egyre agresszívebb lett és próbálta kinyitni az ajtót. Az elé állt tisztet háromszor megrúgta, az ütései elől ki tudott térni. Nehezen, de meg tudták bilincselni. Többszörös visszaeső a fiatalember, akit most a hivatalos személy elleni erőszak miatt négy év fegyházbüntetésre ítélték, még feltételesen sem bocsátható szabadságra. Sokallja a büntetést, ő és a védője fellebbez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában