a jóga világnapja

2020.06.22. 14:00

Napüdvözlet és relaxáció a szombathelyi Fő téren

Hagyományteremtő céllal vasárnap a megyeszékhelyen is figyelemfelkeltő rendezvénnyel ünnepelték meg a jóga világnapját.

Tersztyánszky Krisztina

Az ENSZ közgyűlése India miniszterelnöke, Narenda Modi kérésére 2014-ben hozott döntést arról, hogy június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánítja. A nap alkalmából a fővárosban már évek óta ingyenes órákkal, gyermekjóga-foglalkozásokkal és látványos bemutatókkal igyekeznek felhívni a figyelmet ennek a meditatív mozgásformának a fontosságára.

Szombathelyen az idén a ZENdülj Természetgyógyászati Stúdió vasárnap reggel nyolc órára Napüdvözlő jóga flashmobot hirdetett meg a város Fő terére. Sopár-Kosztolánczi Éva természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta előzetesen nagy érdeklődésről számolt be: több mint százan jelezték a közösségi oldalon, hogy szívesen eljönnének az alkalomra. Sajnos az időjárás közbeszólt: a reggeli eső után meglehetősen lehűlt a levegő, így csak egy létszámban csekély, de lelkesedésben annál erősebb csapat terítette le a jógaszőnyeget a Szentháromság szobor tövében. Egy erős bemelegítés után 12 elemből álló Napüdvözlet gyakorlatot végeztek el több alkalommal, közbeiktatott relaxációkkal, Horváth Gabriella hangtálkíséretével.

 

A friss reggelben gyakorlatozó hölgyek erőfeszítése ezúttal még kevés, csodálkozva megálló járókelőt érintett meg.

Az idei tapasztalatból tanulva jövőre talán egy frekventáltabb idősávban lenne érdemes a népszerűsítő programot megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában