gépésztechnikus

2020.06.25. 07:00

Országos negyedikek a vépi gépésztechnikusok

Az AM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium 11.C osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus csapata, az ErőVép-Észek szép helyezést ért el egy országos versenyen.

Vas Népe

Legyél Te is mezőgépész! címmel a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége szervezett iskolák közötti versenysorozatot, melyen részt vett az AM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium 11.C osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus csapata, az ErőVép-Észek.

Tavaly ősszel kezdődött a verseny, amelyre 29 csapat 150 diákja nevezett. A feladatok között szerepelt videó készítése a csapatról, karácsonyi fotó egy mezőgazdasági gépet felöltöztetve. Helyszíni vetélkedésre is sor került sor az AgrárgépShow-n, majd online kérdőívet töltöttek ki.

A vépi csapat: Gyürü Benedek, Iván Béla, Somogyi Bálint, Nyirő Mátyás és Mátyás Norbert
Fotó: VN/Riczinger János

Az eredetileg Mezőfalvára tervezett forduló a közbejött járványügyi helyzet miatt elmaradt, azt végül online rendezték. A verseny a fiúk számára nagyon szép eredménnyel zárult, hiszen az országos döntőn a negyedik helyet szerezte meg a Gyürü Benedek, Iván Béla, Mátyás Norbert, Nyirő Mátyás, Somogyi Bálint alkotta csapat.

Ezek is érdekelhetik