Új beruházással menekülnek előre

2020.06.18. 16:12

Szombathelyi cég is nyert versenyképesség-növelő támogatási programban

A Külgazdasági és Külügyminisztériumtól támogatást kapott egy szombathelyi székhelyű, balogunyomi telephelyű cég is, a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft.

Merklin Tímea

A 30 éve alakult családi vállalkozás élelmiszeripari csomagoló anyagok gyártásával foglalkozik, árbevétele meghaladja az évi három milliárd forintot, egyszerre két helyre fizet adót, Szombathelyre és Balogunyomba is. A támogatás révén megvásárolhat egy 365 ezer euró értékű elektornizált gépet, amely árának felét az állam adja. A cég azt vállalta, hogy megtartja, a továbbiakban is biztosítja a meglévő 73 munkahelyét.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök úgy kommentálta a támogató okirat mai (június 18-i) átvételét, hogy Magyarország a koronavírus járvány nyomában járó gazdasági válságból úgy kíván kilábalni, hogy a munkahelyek megőrzését, teremtését támogatja beruházások ösztönzésével.

Fotó: VN

-Ez a cég előremenekül, úgy is mondhatnánk, hogy a kanyarban gyorsít, és ez találkozik a kormány szándékával – fogalmazott a képviselő.

Fotó: VN

– Ilyenkor kell bátor döntéseket hozni, egy új beruházással a cég a versenytársak elé tud vágni. Teljesen más a filozófiánk, mint a baloldalé, amely folyamatosan azt követeli, hogy adjunk több segélyt, és hosszabb ideig. Csak abból nem lesz kilábalás, mert a legmagasabb és a leghosszabb ideig tartó segély is elfogy. Az EU a válságra tekintettel engedélyezte, hogy az állam a saját költségvetéséből a cégeknek pénzügyi támogatást nyújtson, 800 ezer euró/vállalat arányban. A magyar kormány 45 napja kérte, hogy ennél többet is adhasson, de azt egyelőre nem engedik. A versenyképesség-növelő támogatási program egyszerű pályázati eljárás volt, három banki napon belül ott lesz a támogatás a szombathelyi cég számláján. Ma már nem a nagy hal eszi meg a kis halat, hanem a gyors hal eszi meg a lassút. Nem segélyt akarunk adni, hanem munkát, munkahelyet akarunk teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában