Vadvirágos rétet festettek

2020.06.11. 07:00

Vépi raktárhelyiség falára festhettek az óvoda dolgozói

A tavaly kívülről-belülről felújított központi vegyesbolt raktárhelyiségének egyik fala a szomszédos óvoda udvarára néz. A korábban csupasz felület tarka és vidám lett: az óvoda dolgozói jóvoltából most virágos rétben gyönyörködhetnek az odajáró gyerekek és szüleik.

Tóth Kata

Volt, aki kontúrozott, mások festettek

Fotó: Szendi Péter

A központban lévő bolttól kért engedélyt Kovács Péter polgármester, hogy a raktárépület falát dekorálhassa az óvoda. Miután már nem volt akadálya, hogy kreatívan színesítsék a 75 négyzetméternyi felületet, egy festő szakember és több mint tíz óvónő és dajka nekiállhatott elkészíteni a megújult udvart ékesítő rajzot.

Volt, aki kontúrozott, mások festettek
Fotó: Szendi Péter

A festéket a vépi Kovács József ajánlotta fel, és az alap színezésére – kék ég, zöld mező – is ő vállalkozott. A fő motívumok három óvónő – Györe-Takács Klaudia, Dávid Hajnalka és Nagy Izabella – ötlete és tervei alapján készültek. Az előrajzolás, kontúrozás után mindannyian kivették a részüket a további dekorálásból, festésből, tudtuk meg Kovácsné Halász Éva óvodavezetőtől. A vadvirágos réten megjelenik a négy évszak, az óvoda és a csoportok nevére utalva felfedeztünk pitypangot, rezedát, pipitért, búzavirágot, csillagvirágot, gólyahírt és pipacsot.

Pillangó repked a réten, szinte halljuk zümmögni a méhecskét, brekegni a békát, és látszik Bambi is, a gyerekek kedvence. Még néhány esőmentes nap, és végső formát kap az alkotás, ami az óvodavezető szerint feltette a koronát a koronavírus-járvány ideje alatt folyamatosan zajló udvarszépítési munkálatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában