Vásár

2020.07.10. 07:00

A fazekasok ünnepe vasárnapig tart Magyarszombatfán

Tizenkilencedik alkalommal várják a népművészet, különösen a fazekasság iránt érdeklődő közönséget a magyarszombatfai fazekasnapokon.

Polgár Patrícia

Magyarszombatfai szépség. Ennyi gyönyörűséggel nem lehet betelni: nyit a vásár

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A XIX. Fazekas Napok Nemzetközi Fazekasfesztivál és Vásár tegnap vette kezdetét Magyarszombatfán egy zárt körű szakmai nappal, mely ma délelőtt is konferenciával folytatódik. Évről évre 35-40 fazekasmester állandó vendége a rendezvénynek, ami bizonyítja, hogy a szakmában elismert és számon tartott eseményről van szó. Az esemény egyedisége a fazekasok versenyében, a fazekasporták bemutatkozásában, a kapcsolódó kulturális és szakmai programokban rejlik, melynek hatása messze túlmutat a településen, és képes az egész tájegység reprezentatív képviseletére. A nyilvános programok ma 18 órától kezdődnek és még vasárnap is teljes napon át tartanak. Vörös Kálmán alpolgármester nyitja meg a játszóteret, 19 órától ismerkedési estet tartanak a résztvevők számára. Egész hétvégén reggeltől estig fazekas-kirakodóvásár lesz a Fazekasházban.

Magyarszombatfai szépség. Ennyi gyönyörűséggel nem lehet betelni: nyit a vásár
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Szombaton 9 órától a helyi ízek versenyeznek a Tűzzománc Szomjoltó előtti területen. 11 órától bemutatkoznak a mesterségek korongozással, a cserépedények kemencézésével. 17 órától a kultúráé lesz a főszerep: fellép a Folkbeat és a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, 21 órától: kerámiaégetés. További versenyt is hirdetnek a mestereknek: az első forduló szombaton 14 órától, a második vasárnap 13 órától lesz a színpadon. Aztán: tánc!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában