és még az unoka is jót szórakozhat

2020.07.23. 07:00

A nagyszülő terhet vesz le a szülők válláról

Csak egy nap pihenőm lenne – sóhajtja sok édesanya, akiknek minden napjuk évszaktól függetlenül fix menetrenddel működik, ám a gyermekek felügyelete, ellátása teljes embert kíván.

Nemes Judit

Már év közben el lehet kezdeni a vágyakozást: milyen jó lesz a nyáron nagyapával játszani!

Fotó: shutterstock

A nagyszülők pedig gyakran róják fel, hogy keveset látják az unokákat. A két problémára megoldás lehet, ha már év közben felkeltik a gyermekekben az érdeklődést, a vágyakozást: nyaralni mehetnek nagyszüleikkel vagy nagyszüleikhez! Focizhatnak a nagypapával, öltöztethetik babáikat a nagymamával, gyakran mehetnek játszótérre, csobbanhatnak medencékben, tavakban. Nem szabad félni bevetni a nagyszülő­kártyát és hagyni, hadd alakuljanak ki közös emlékeik, titkaik.

Már év közben el lehet kezdeni a vágyakozást: milyen jó lesz a nyáron nagyapával játszani!
Fotó: shutterstock

Ha pedig együtt nyaralnak, ne feledjék felhívásunkat: küldjenek a [email protected] e-mail-címre nagyszülők, unokák nevével, a tevékenység leírásával olyan fotókat, amelyek a generációk együtt töltött idejéről szólnak és amellyel másoknak is ötletet adhatnak. A beküldött képek közül időről időre közzéteszünk egyet-egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában