repülj madár

2020.07.13. 17:05

Így engedték szabadon a baglyokat, Kőszegen!

A kőszegen működő madármentő központ munkatársai ismét látványos és tanulságos keretek között engedték szabadon a gondozott madarakat.

vaol.hu

Fotó: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont/Facebook

A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont osztotta meg a bejegyzést, melyben arról számolnak be, hogy a Chernel-kertben működő Madárvédelmi Mentőközpontban nevelkedett 6 erdei fülesbaglyot és 1 macskabaglyot is szabadon engedtek nem kis közönség előtt.

A madarak egy része sajnos tévesen kerül be a központba, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a földön gubbasztó kis bagolycsemeték kiestek a fészekből, holott esetükben ez a természet rendje. A szülők továbbra is gondoskodnak az avarban és bokrokban megbújó kis tollasokról.

Ezek szerint, ha egy menekülő, ugrándozó, amúgy egészségesnek tűnő fiókával találkozik valaki az erdőben, akkor nyugodtan hagyjuk ott, de ha sérültnek tűnik és nem tud elmenekülni, akkor érdemes felhívni a madármentőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában