VaccInTime

2020.07.04. 07:00

Ingyenes oltásfigyelmeztető szolgáltatás kisgyerekeseknek

Elindult a VaccInTime oltásfigyelmeztető rendszer, amely SmartSMS-ben emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni az oltásokkal kapcsolatos tudnivalókban. A szolgáltatás ingyenes, és egy szülő több gyermekének oltásait is észben tartja.

VN

A cél a figyelmeztetés mellett az, hogy a szülők mélyebb tudást szerezzenek az oltásokról

Fotó: Shutterstock

A kisgyerekek, főleg egyéves kor alatt, rengeteg oltást kapnak, a szülők pedig gyakran tanácstalanok, mikor, melyik esedékes éppen, és mit kell tudni az oltásokról. A probléma megoldására indult el a VaccInTime, egy okos SMS-es figyelmeztető szolgáltatás, mely tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira.

A szülők a VaccInTime oldalán a regisztráció után vihetik fel gyermekeik születési dátumát. A rendszer ez alapján kiszámolja a kötelező és ajánlott védőoltások beadási időpontját, majd automatikusan küldi az SMS értesítéseket az aktuális oltások esedékességéről.

A cél a figyelmeztetés mellett az, hogy a szülők mélyebb tudást szerezzenek az oltásokról
Fotó: Shutterstock

Az oldalon várandósok is regisztrálhatnak, a rendszer a gyermek születésétől észben tartja az oltásokat. Az okos SMS-ben kiküldött időpont-emlékeztetők egy-egy linket is tartalmaznak, melyek az aktuális oltások ismertető lapjaira mutatnak az oldalon.

– Koronavírus-járvány idején kiemelten fontos, hogy a csecsemők időben megkapják a védőoltásokat, nehogy más, egyébként védőoltással megelőzhető betegség járványával kerüljünk szembe – mondta dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének el­nöke, aki a kezdeményezést védnökként támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában