Összefoglaló

2020.07.27. 09:43

Tragikus baleset, szabálytalan szerződések – Ezek az elmúlt hét legolvasottabb hírei

Lemaradt az elmúlt hét legfontosabb vasi eseményeiről? Rövid összefoglalónkban bepótolhatja a lemaradást!

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Balesetek, tragédia

Sajnos az elmúlt héten több súlyos baleset is történt, az egyikben egy munkás került életveszélyes állapotba, míg egy tragédia során egy ötéves kislány veszítette el az életét:

Nem sokkal a sikeres helyszíni újraélesztés után életét vesztette az az öt év körüli kislány, aki a Sorkifalud közelében történt balesetben sérült meg. A kislány gyerekülésben, biztonsági övvel bekötve utazott, amikor az autójuknak egy traktor ütközött, ami nem adta meg nekik az elsőbbséget. A traktor leszakította a személyautó bal hátulját, vele együtt kiszakadt az ülés is, amiben a kislány utazott, ezután a gyerek a gyereküléssel együtt a traktor alá szorult. A helyszínen sikeresen újraélesztették, de nem sokkal később sajnos belehalt a sérüléseibe.

Információink szerint a munkás a földszintről esett egy körülbelül négy méter mély gödörbe. A férfi életveszélyesen megsérült, a szombathelyi tűzoltók segítségével emelték ki, és majdnem egy óra alatt sikerült a mentőknek annyira stabilizálni az állapotát, hogy kórházba lehessen szállítani.

 

Koronavírus

Vas megyében, az elmúlt héten, hosszú idő után először ismét nőtt az igazolt koronavírus fertőzöttek száma:

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Vas megyében néggyel nőtt és ezzel 23 főre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. Időközben több helyről is megerősítették azt az információt, hogy az új fertőzések egyik oka, egy közel két héttel ezelőtt Sopronban megtartott – feltehetően – születésnapi buli, ahol a mintegy hatvan-hetven meghívott közül egy vendégről kiderült, hogy fertőzött.

Elfogyott a türelme dr. Tarnai Ete szombathelyi háziorvosnak. Ezen a héten már több órát elvesz a rendelési idejéből, hogy olyan páciensek keresik meg telefonon táppénzügyben, akiknek hatósági házi karanténba kell vonulniuk.

 

Helyi közélet

Leteszteltük, hogy egy Vas megyeiek által közkedvelt Balaton-parti településen mennyibe kerül egy napos ott-tartózkodás, ha reggel megyünk, este pedig jövünk és mindezt autóval tesszük meg.

 

A régi családmodell a mai világban egyre inkább elveszni látszik, amikor az emberek még a húszas éveik elején összeházasodtak és gyereket is vállaltak. Manapság megközelítőleg tíz évvel kitolódott a családalapítási trend, ami azt eredményezi, hogy sok gyermek már sajnos a nagyszüleivel sem mindig találkozhat, nemhogy a dédszüleivel, pedig régen sok esetben még egy háztartásban is éltek a különböző generációk.

 

Egy lakó, akit zavart az átmenő forgalom, betoncsövekkel zárta le az Ádám László utcát. A polgármesteri hivatalban nem tudtak az akcióról, azt ígérték, intézkedni fognak.

 

November óta vezeti dr. Nemény András (ÉSZ) polgármester kabinetfőnökének felesége, dr. Kovácsné Takács Klaudia a Savaria Városfejlesztési NKft-t. Július 20-án azért tartott rendkívüli ülést a városstratégiai bizottság, mert július 9-én a Pénzügyminisztérium illetékes főosztálya egy 362 millió forintos projektnél indított szabálytalansági eljárást a céggel szemben. Közbeszerzési eljárás nélkül kötött megállapodást a társaság. A projekt pénzügyi kifizetését is felfüggesztették, ezzel pedig 17 ember munkája lehetetlenült el.

 

Elutasította a Vasivíz Zrt. azonnali jogvédelem iránti kérelmét a Fővárosi Törvényszék. A Vas megyei társaság a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) május végi határozata miatt fordult bírósághoz, miután a hivatal 90 napos határidővel kötelezte a céget a jogszerű állapot helyreállítására. Vagyis arra, hogy Molnár Miklós helyett új vezérigazgatót válasszanak. A mostani döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában