Elkészült az új egészségház

2020.08.15. 11:30

A pályázati támogatás Püspökmolnári életminőségének javulását szolgálja

Felavatták és megáldották az új egészségházat a településen pénteken délelőtt.

Merklin Tímea

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő mond beszédet

Fotó: Szendi Péter

A megyei TOP pályázat támogatásával létrehozott egészségházban a háziorvosi és a védőnői szolgálatot helyezik el – tudtuk meg Rodler Csaba polgármestertől, aki azt is elmondta: 2016-ban pályáztak közösen Rábahídvéggel, összesen 85 millió forintot nyertek, 54 millió forint volt Püspökmolnárié. 2019 volt a kivitelezés éve, 2020-ban rendelték meg a bútorzatot és a működéshez szükséges eszközöket.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő mond beszédet
Fotó: Szendi Péter

A polgármester köszönetet mondott a segítőknek, köztük V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, aki kifejtette: a magyar egészségügy felszállópályára állt, megérdemli a megbecsülést. A veszélyhelyzet idején a magyar falu felértékelődött, a kormány ezt a településszerkezetet és a vidéki „élhető életet” is megerősíti a támogatásokkal. Majthényi László, a vasi közgyűlés elnöke a gratuláció mellett a beruházás társadalmi hasznosságát hangsúlyozta, hiszen az épület a falu életminőségének javulását szolgálja.

Kiss Attila a kivitelező cég képviseletében azt emelte ki, hogy a hőszigetelt és napelemekkel felszerelt egészségház a kor igényeinek megfelelő energetikai megoldásokkal épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában