bejelentés

2020.08.11. 14:44

Hatósági vizsgálat indult Ungár portálja ellen

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalból kezdett vizsgálódni az Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) érdekeltségébe tartozó, szombathelyi székhelyű online portál ellen, miután dr. Szendrő-Németh Tamás bejelentést tett.

Vas Népe

Fotó: pixabay

A civil blogger azért fordult a médiahatósághoz, mert az online portál szerkesztősége 14 nap után vette át azt a tértivevényes levelet, amelyben helyreigazítási kérelmét megküldte. (Egy másik helyreigazítási kérelmét át sem vették.)

Korábban lapunk is írt arról, hogy az ügy a Győri Törvényszékre került, az online portál jogi képviseletét pedig dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodája – jogsegélyszolgálatban – látja el. Az elsőfokú tárgyaláson Czeglédyék azzal érveltek: azért nem tette közzé a portál Szendrő helyreigazítását, mert az nem érkezett meg határidőn, vagyis 30 napon belül. A pert első fokon Czeglédyék nyerték, az ítélet azonban nem jogerős.

Dr. Szendrő-Németh Tamás hétfőn új Facebook-bejegyzésben közölte: a történteket bejelentette az NMHH-nál. A médiahatóság augusztus 5-ei levelében arról tájékoztatta, hogy a portál vonatkozásában hivatalból hatósági ellenőrzést indított. Kitérnek arra is, hogy ha a hatósági ellenőrzés során jogsértést tapasztalnak, akkor annak megállapítása után a szükséges eljárást elindítják.

Ezzel együtt a civil blogger tegnap azt is nyilvánosságra hozta, hogy ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt pert indított, az elsőfokú tárgyalás helyszínéül pedig a Veszprémi Járásbíróságot jelölte ki a Győri Ítélőtábla.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/biciklizhetunk-a-dozmati-viztarozonal-mara-a-vita-arrol-is-szol-hogy-kerekparozaskor-a-kulacsbol-ihatunk-e-4181885/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/czegledyek-kepviselik-ungar-portaljat-4182122/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában