maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés

2020.08.12. 12:30

Ittasan bántalmazta édesanyját – Vádat emelnek ellene

A Sárvári Járási Ügyészség vádat emel maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt a férfival szemben, aki 2018 februárjában, egy Rába parti településen lévő lakásukban, ittasan bántalmazta édesanyját.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A nőt ellökte, amikor a padlón feküdt, többször megrúgta bakancsban a lábát, majd a ruhájánál fogva megragadta és az ágyra dobta őt. Ezután orvost nem hívott neki, a nő két nap múlva telefonált a lányának, mert nem tudott lábra állni az erős fájdalmai miatt.

A nőt kórházba szállították és megkezdték a sérülései ellátását, de a megfelelő kezelések ellenére amputálni kellett a sértett egyik lábát a comb alsó szintjében.

A vádlott bántalmazása következtében az édesanyja 8 napon túl gyógyuló sérülést, a lábszár nyílt törését szenvedte el, és a vádlott magatartásával ok-okozati összefüggésben, a szükséges és lehetséges kezelések elvégzése ellenére maradandó fogyatékosság alakult ki nála a végtag csonkolása miatt.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában