Az egyik legszebb és legnagyobb

2020.08.25. 07:00

Készül az iskolakert Vasváron

Magyarország egyik legszebb és talán legnagyobb iskolakertje van készülőben az általános iskola szülői közösségének elnöke, Sáry Zoltán szerint az intézmény udvarán.

Pogács Mónika

A rézsűkövek elhelyezése kemény munka volt

Fotó: PM

De nem „csupán” iskolakert, hanem közösségi hely készül, amely virág, zöldség, gyümölcs termesztésére is alkalmas. Az iskola és a szülői közösség közös projektje önkéntes munkára és felajánlásokra alapozódik. A tervezés után most megkezdődött a megvalósítás.

A rézsűkövek lépcsőzetes alapjait földmunkával alakították ki helyi vállalkozók segítségével. A rézsűkövek is helyükre kerültek. – Ez most kemény fizikai munka volt, a nagy meleg is nehezítette – mondta Sáry Zoltán, hozzátéve: a Haverok focicsapata végezte a munka dandárját, de érkeztek a szülői közösség tagjai, a pedagógusok, barátok közül is segítők. – A következő lépésben a rézsűkövekbe szárazságtűrő növényeket, örökzöldeket ültetünk.

A rézsűkövek elhelyezése kemény munka volt Fotó: Pogács Mónika

Az Iskolakert programban is nyert az iskola: eszközökre, vetőmagra. Az átadót tavasszal tervezik, de már az idén ősszel birtokba vehetik a diákok a szépülő iskolakertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában