program

2020.08.12. 07:00

Szelfisziget, örömzene és filmvetítés – Szombathely legnagyobb festményét is elkészítik

Szombaton 14 órától zenészek és képzőművészek egészen estig szórakoztatják a belvárosba látogatókat.

Budai Dávid

Tóth Danit is hallhatja a közönség szombat délután Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

Több mint harminc zenész és képzőművész közreműködésével utcaművészeti nap lesz szombaton a belvárosban – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit Horváth Soma alpolgármester és Pavelkovits Petra programszervező tartott kedden délelőtt a Szentháromság-szobornál. Elhangzott: a Fő tér számos pontja mellett belső helyszínek is lesznek, a kezdeményezéshez ugyanis sok vendéglátóhely csatlakozott. Az alpolgármester hangsúlyozta, hasonló rendezvény még nem volt a városban, így ez egy kísérleti programnak tekinthető, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkihez szólni kívánnak. Arra bátorított minden szombathelyit, hogy látogasson ki szombaton 14 órakor a Fő térre és környékére.

Tóth Danit is hallhatja a közönség szombat délután
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A tervek szerint elkészítik a város legnagyobb, hatszor tizenkét méteres festményét is, amelynek megvalósításában Rónaszéki Linda és Kamper Lajos segítségével bárki részt vehet, és amelyet elkészülte után a városháza épületének oldalára függesztenek majd ki.

– A komolyzenétől egészen a könnyűzenéig, a lehető legváltozatosabb zenei programot kínálják az egyes állomások – mondta Pavelkovits Petra, a polgármesteri hivatal munkatársa.

A szombat azonban nem csak a zenéé, 14 órától egészen 20 óráig helyi kézművesekkel és képzőművészekkel is találkozhatnak, Jenei Ferenc jóvoltából pedig lesz egy Szelfisziget, ahol a nézők performance-özönre számíthatnak. Záróprogramként a mozinál vetítik 21 órakor a Művészeti Szakgimnázium diákjainak rövidfilmjeit, majd 21.30-tól a Liza, a rókatündér című filmet.

A Zsinagógaudvarban 21 órakor jam session lesz az utcazenészekkel. Esőnap nincs, mivel a rengeteg fellépőt képtelenség volna újra „összeegyeztetni”, így ha az időjárás többet nem enged, csak néhány programot tartanak majd meg – ezek egy-egy vendéglátóhelyhez kötődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában