járványhelyzet

2020.08.17. 15:24

TDK: két fertőzött, hetven negatív teszt – Péntekig további harminc embert tesztelnek

Ahogy azt korábban megírtuk, két koronavírus-fertőzött dolgozó van a TDK-nál. A vállalattól kapott közleményből kiderül, hogy a cégen belül két, különböző területen dolgozó két kolléga koronavírustesztje lett pozitív.

Vas Népe

Budapest, 2020. június 11. Krasznai Erika ápolónõ védõfelszerelésben az éjszakai mûszakban a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Egyikük esetében a vele azonos területen dolgozó összes munkatársnál, mintegy 70 embernél elvégezték a tesztelést, és mindegyikük tesztje negatív lett. A másik fertőzöttel egy területen tevékenykedő 30 embert péntekig tesztelik. A száz ember tesztelésének költségeit a vállalat állja.

Mint írják, a két TDK-s fertőzött hatósági házi karanténban van, és csak akkor kezdhetik meg újra a munkát, ha egészségesnek nyilvánítják őket.

Hozzátették: a nagy számban elvégzett tesztelés azt szolgálja, hogy a vállalat a fertőzés kockázatát a lehető legkisebbre csökkentse. Közben az érvényben lévő hivatalos egészségügyi protokoll, különösen a maszkhasználat és a távolságtartás szigorú betartására is ügyelnek.

Kiemelt kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában