A további védelemért

2020.08.11. 07:00

Testhőmérőket kapott Körmend szociális központja

Testhőmérőt és kerekesszéket is átvehettek tegnap a város szociális intézményében.

Markó Petra

Belencsák István, Szálkai Istvánné, Bebes István és Mészáros Tamás a tegnapi átadón Fotó: Jámbori Tamás

Fotó: Jambori Tamas

– Sikeresen átvészeltük a járványhelyzet okozta időszakot – hangsúlyozta Szálkai Istvánné, a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ vezetője hétfőn. Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben sok segítséget kaptak a várostól, a képviselőktől, a lakosságtól és vállalkozóktól, egyben köszönetét fejezte ki. Beszélt arról is, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne legyen az intézményben fertőzött.

– Hitet tettünk közösen amellett, hogy ezt a helyzetet kezeljük – vette át a szót Bebes István polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az éberséget továbbra is fenn kell tartani. Szólt arról, hogy az összefogásnak és a városlakók elfogadó hozzáállásának köszönhetően Körmenden koronavírus-fertőzöttet nem regisztráltak. Mindenki elé példaként állította a központ dolgozóit, akik amellett, hogy a napi tevékenységüket elvégezték, mindent megtettek a hozott intézkedések végrehajtásáért. Így működtették a telefonközpontot, ellátták az időseket, készítettek maszkokat, majd azok kihordásában is segítettek. Mint mondta: az összefogás meghozta az eredményét, ami elismerést érdemel.

Belencsák István, Szálkai Istvánné, Bebes István és Mészáros Tamás a
tegnapi átadón Fotó: Jámbori Tamás

Belencsák István alpolgármester a Reménysugár Közhasznú Alapítványhoz érkezett források felhasználásáról szólt, majd beszélt az újabb adományról, amit a városban működő gyógyszergyárral közösen adnak át. Az intézmény minden ellátási területe testhőmérőt kapott, Mészáros Tamás pedig egy elektromos kerekesszéket vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában