Koronavírus Ausztriában: több ponton is módosultak a beutazási szabályok

Több ponton is módosította az Egészségügyi Minisztérium a beutazásra vonatkozó járványügyi szabályokat. A rendelet átmeneti hatályú, már folyamatban van a rendelkezések teljes átdolgozása.

orf.at, vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotós: Cseh Gábor

A továbbiakban mentesülnek a koronavírus-teszt kötelessége alól a rizikótérségekből visszatérő gyermekek, hatodik életévük betöltéséig. A szabály újdonságnak számít, korábban nem volt hasonló kivétel a miniszteri rendeletben – tájékoztat az orf.at.

Az új szöveg pontosította a karanténkötelezettséget is. Ezek szerint a járványügyileg veszélyeztetett térségekből Ausztriába beutazó osztrák és tartózkodási hellyel rendelkező külföldi állampolgároknak a határon egy negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk. Ennek hiányában 10 napos hatósági házi karanténba irányítják őket, amit egy negatív vírusteszt birtokában korábban is elhagyhatnak.

Az érvényben lévő szabályozás hamarosan ismét változhat. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter bejelentette: teljesen átdolgozzák a beutazásra vonatkozó járványügyi szabályokat.

Koronavírus Vas Megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában