Szépül a település

2020.09.25. 07:00

Két utca újult meg Rábapatyon

Két utca újult meg a településen. Dugovics Balázs, a település polgármestere elmondta, a Magyar falu program pályázatának köszönhetően sikerült forrást szerezni.

Vas Népe

Ágh Péter, Dugovics Balázs és a szalagot átvágó gyerekek

Fotó: Ohr Tibor

A támogatásból a Dózsa és a Jókai utca kapott új külsőt.

– Eddig nem aszfaltos utak voltak ezek, most új burkolatot kaptak, és szélesebbek lettek – mondta el Rábapaty első embere, hozzátéve: a település folyamatosan fejlődik, tavaly év végén egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően az Új utca újulhatott meg. A mostani beruházást jó hangulatú ünnepségen adták át. A Dózsa utcában ráadásul az összefogásnak köszönhetően egy új játszótér is meg tudott épülni.

– Nemrég nyertünk ugyanis óvodai eszközökre pályázatot, így az intézményben található régi eszköz felszabadult. Ezt áthelyeztük a Dózsa utcába, a helyiek felújították, ez is elkészült az átadásra – árulta el Dugovics Balázs.

Ágh Péter, Dugovics Balázs és a szalagot átvágó gyerekek Fotó: Ohr Tibor

Az átadáson részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki rámutatott, hogy a kormány célja a Magyar falu programmal az, hogy lépésről lépésre jobb életkörülményeket alakítsanak ki a kistelepüléseken, a rábapatyi fejlesztések is ebbe az irányba mutatnak.

A szalagot az utcában lakó gyereksereg vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában