összemérték a tudásukat

2020.09.05. 07:00

Nem a versengés, hanem a piknik volt a lényeg Söptén

Március óta először tartott közös rendezvényt a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség. A megye egyesületeiből és klubjaiból kilenc csapat mérte össze tudását a kondérok mellett.

Tersztyánszky Krisztina

A Konyhaművészek csapata főzte a legfinomabbat, a mennyei csülökpörköltet Nárai István kavarja

Fotó: Unger Tamás

Ennek a rendezvénynek is csak azért adtak zöld utat, mivel a söptei sportpályán bőséges szabad tér állt a főző csapatok rendelkezésére.

A házigazda ezúttal a Vas Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete volt, melynek vezetője, dr. Horváth László egyúttal a helyi sportegyesület elnöke, így kölcsön tudták venni a pálya infrastruktúráját. A megmérettetésre a megye több pontjáról érkeztek csapatok. Sem a menüben, sem az elkészítés módjában nem volt megkötés.

A házigazdák dr. Orbán Péter vezényletével vaddisznópörköltet készítettek sampion gombával, tört krumplival. A kőszegi nyugállományúak körömpörköltet fortyogtattak a kondérban, a Vépi Nefelejcs Nyugdíjasklub tagjai pedig hatalmas serpenyőben kolbászos lecsót. A Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesületének „zászlaja” alatt két főzőcsapat is versenybe szállt. A szombathelyiek csülökpörkölttel, a szentgotthárdiak pásztor tarhonyával kényeztették magukat és a zsűrit. A Szőlősi Nyugdíjasklub reform babgulyást főzött sok zöldséggel, a várakozás idejét pedig azzal töltötték ki, hogy sült gombát és sült hagymát pakoltak bundáskenyérre. A Szombathelyi Szív a Szívért Egyesület lecsós csirkemellet, az Aranykorúak Sportegyesülete pedig lecsós csirkemájat választott, egy kicsit visszafogva a kalóriák és a koleszterin vad tombolását.

A Konyhaművészek csapata főzte a legfinomabbat, a mennyei csülökpörköltet Nárai István kavarja
Fotó: Unger Tamás

A végére hagytuk a Nyugalom Szigete Oladi Lakótelepi Nyugdíjasklub mennyei csülökpörköltjét, a Molnár Árpád vezette zsűri azonban épp az ő, Konyhaművészek néven indult csapatát szavazta magasan az első helyre. Másodikak a Kőszegi Konyhatündérek (a nyugállományúak csapata) lettek, a harmadik helyet pedig A Szív a Szívért Egyesület, művésznevükön Hajdu és Kuktái szerezték meg. A szőlősi klub által felajánlott különdíjat Vép csapata vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában