Aláírásgyűjtés

2020.09.24. 07:00

Szatmár utca: egyirányúsítást szeretnének a lakók

Azt szeretnék a Szatmár utcában lakók, ha utcájukat a Mérleg utca felé egyirányúsítanák. Hogy kérésüket nyomatékosítsák, aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Tersztyánszky Krisztina

20190708 Baleset - Két autó ütközött Szombathelyen, a Szatmár utca és a Jávor utca kereszteződésében, egy ember megsérült. Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

A kért változtatást számos indokkal támasztják alá. Az egyik ok, hogy az utcában megnövekedett a járműforgalom, emiatt romlik az ingatlanok állapota. A csapadékvíz elvezetéséhez kialakított árkok dőlésszöge miatt szűkebb lett az úttest, és mivel nincs elegendő szélességű útpadka sem, veszélyes a közlekedés az utcában. Ha valaki megáll egy ház előtt, nem tud félrehúzódni, nincs elegendő hely a kikerülésére. A nyílt árkok a kerékpáros közlekedés szempontjából komoly veszélyt jelentenek, ráadásul pedig a gyalogosok is az úttesten közlekednek, mivel a járdák rossz állapotban vannak.

Az érintett 72 ingatlan közül hat kivételével minden tulajdonos támogatta a kérelmet. Az aláírt ívet átadták a körzet képviselőjének, Putz Attilának, aki vállalta, hogy továbbítja azt a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályára. Megtudtuk tőle, hogy nem új keletű ügyről van szó: a Szatmár utcaiak már a Csaba úti felüljáró megépülése óta szeretnék az egyirányúsítást. A lakók és a képviselő bíznak benne, hogy az aláírási ívekkel nyomatékosabbá tudják tenni a kérést, és az októberben vagy novemberben a városfejlesztési bizottság elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában