felújítás

2020.10.03. 11:30

Az Eperjes utca következik Sárváron

Több mint fél évtizede folyik Sárváron az a tervszerű utcafelújítási program, amelynek révén eddig már tizenöt utca újulhatott meg. A kormányzati nyertes pályázat és a város saját forrásából most az Eperjes utca felújítására kerülhet sor. A 40 millió forint kormányzati támogatással együtt így 80 milliós újabb felújítást tud megvalósítani a város.

Pajor András

Kondora István és Ágh Péter az Eperjes utcai bejáráson Fotó: PÁS

Az esőzések több kertvárosi utcában is gondot okoznak, a nagy mennyiségű csapadék udvarokat, pincéket önt el. Ezek közé tartozik az Eperjes utca is, ahol a csapadékvíz-elvezetés problémájára kell megoldást találni. A járdát a közelmúltban aszfaltozták, most a kopott útfelület kerül sorra a vízelvezető árkokkal együtt. – Ez a hetedik utca, amit pályázati pénzből, állami támogatással tudunk felújítani. A városnak több mint száz utcája van, ezek szisztematikus megújításában fontos elem az 50 százalék körüli kormányzati segítség. Évekre előre tervezünk, hogy mely útszakaszok következnek a leterheltség és az állapot alapján – értékelte a kormány és a város újabb közös sikeres együttműködését Kondora István polgármester.

Kondora István és Ágh Péter az Eperjes utcai bejáráson Fotó: PÁS

– A kormány mindig partner volt Sárvár építésében. Az a cél, hogy a sárváriak minél inkább megtapasztalják: a beruházások a városban élőket szolgálják A jövőben is azon dolgozunk, hogy újabb fejlesztések tegyék komfortosabbá a sárváriak életét – jelentette ki Ágh Péter országgyűlési képviselő az Eperjes utca bejárásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában