tájékoztatás

2020.10.05. 11:04

Fa dőlt a pályára Ják-Balogunyom és Szombathely között – Szünetel a vonatközlekedés (Frissítve)

A tájékoztatást változtatás nélkül közöljük:

vaol.hu, VN

20200316 Kőszeg Tömegközlekedés koronavírus ideje alatt. Illusztráció Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Vas Népe

Ják-Balogunyom és Szombathely állomás között az erős szél miatt egy fa dőlt a pályára, és a felsővezeték is megrongálódott. A vonatközlekedés szünetel az érintett szakaszon.

A vonatok helyett Ják-Balogunyom és Szombathely állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Sopron-Szombathely és a Szombathely-Szentgotthárd szakaszokon is jelentős késések várhatók – tájékoztatatta szerkesztőségünket Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Frisstés:

Megkeresésünkre a GYSEV Zrt. Rázó László sajtószóvivő a következő részleteket közölte:

A mintegy 15-20 méter magas fa egy erdős szakaszon dőlt ki és rongálta meg a villamos felsővezeték-rendszert. Emiatt feszültség-mentesíteni kellett a felsővezetéket az érintett szakaszon, a vonatok helyett pedig pótlóbuszok közlekedtek Ják-Balogunyom és Szombathely állomások között. A vasúttársaság villamos vonal fenntartás részlegének szakemberei azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a fa eltávolítását, feldarabolását és a felsővezeték helyreállítását. A munkálatokkal fél kettőre végeztek, 13.37-kor indult újra a vonatforgalom Ják-Balogunyom és Szombathely között, azonban a menetrendszerű vasúti közlekedés csak a kora esti órákra áll helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában